29 Januari 2024
Deze keer willen we de schijnwerpers richten op ergonomisch werken en de voordelen van een verticale muis.
28 April 2020
Hoe gaat dat in zijn werk, thuiswerken en waar moet een fijne ergonomische werkplek aan voldoen? We nemen je mee in enkele uitdagingen die wij tegenkwamen in dit proces.
7 Juni 2019
Wij krijgen wel eens de vraag of je ook oefeningen kan doen om RSI klachten en een muisarm te voorkomen. En dan het liefst oefeningen die je gewoon op of rond je werkplek kan doen. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden.
5 April 2019
In alle 10-tips-tegen-RSI-lijstjes staat het: Drink voldoende water. Maar wat wordt er nu precies bedoeld? En waarom eigenlijk?
8 Maart 2019
Ervaar je regelmatig een verdoofd gevoel, tintelingen of krachtverlies in de hand? Dan is het verstandig om te controleren of je een carpaal tunnel syndroom hebt.
2 November 2018
Je hebt een tennisarm en wilt er natuurlijk graag vanaf. We leggen graag uit over hoe de ergonomische muis helpt bij een tennisarm.
12 Oktober 2018
Je hebt het vaak niet in de gaten maar we zitten toch al snel 8 tot 11 uur per dag! Op het werk zitten veel mensen, dan thuis bij het avondeten, daarna lekker onderuit op de bank om vervolgens naar bed te gaan en de cyclus te herhalen de volgende dag. Al dat zitten heeft negatieve gevolgen voor het lichaam en hoe je je voelt. In de volksmond noemen we dit ook wel de ?zitziekte?.
31 Augustus 2018
Het begrip muisarm is een beetje een containerbegrip, maar wordt vooral gebruikt wanneer er spraken is van een pijnlijke blessure aan pols, arm en/of schouder. We leggen uit wat symptomen zijn en hoe je een muisarm kan voorkomen.
3 Augustus 2018
Iedere dag worden wij gebeld met de vraag of wij een gel polssteun kunnen leveren. Dat kunnen we niet en dat willen we niet. Bijna alle aanbieders van polssteunen leveren gel polssteunen. Deze polssteun is genoemd naar de substantie waarmee de polssteun is gevuld: gel. Er zijn een paar voorname redenen waardoor wij er voor kiezen om niet met gel te werken maar met een combinatie van schuim en fleece.
27 Juni 2018
Ergonomique is 21 jaar geleden, in 1997, begonnen in Nederland. Vrij snel werd Vlaanderen toegevoegd (2000). Duitsland volgde als eerste land waar een andere taal werd gesproken in 2002. Het Verenigd Koninkrijk kwam er bij in 2006, Oostenrijk in 2010, Wallonië en Luxemburg in 2012 en Frankrijk in 2013.
25 Mei 2018
In 2017 werd door onderzoek vastgesteld dat 11% van het verzuim wordt veroorzaakt door RSI. RSI is een verzamelnaam voor lichamelijke klachten door zittend werk, die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. Met deze informatie kunnen we een rekensom maken.
6 Oktober 2015
Een goed beleid rondom beeldschermwerk is in bijna elke organisatie noodzakelijk. Krijgt een werknemer RSI-klachten, dan kan dat namelijk komen doordat de werkgever zijn zorgplicht niet is nagekomen. Zolang het niet duidelijk is of de klachten echt door het werk zijn ontstaan, kan de werknemer de schade echter niet op de werkgever verhalen.
22 Juni 2015
Werknemers met fysieke klachten door ergonomische omstandigheden op het werk, de thuiswerkplek of de flexplek, worden in vier van de vijf gevallen niet gecompenseerd door hun werkgever.
12 Januari 2015
Ergonomische werkplekken zijn belangrijk voor de gezondheid van u en uw collega?s. Niet alleen ergonomische producten zoals een polssteun of voetensteun dragen bij aan een goede en prettige werkhouding, ook het licht op kantoor is belangrijk.
5 Januari 2015
U wilt verantwoord en ergonomisch werken. Een prettige werkplek voor uzelf of uw collega's. Dit kan nu met vijf jaar garantie!
3 November 2014
De ogen van mensen met een kantoorbaan hebben het zwaar vandaag de dag. Onder werktijd verwerken ze een groot deel van de werkdag digitale informatie van beeldschermen. Daarnaast kijken mensen in hun vrije tijd veel tv en hebben ze een smartphone en een tablet. Visuele vermoeidheid ligt dan op de loer.
25 September 2014
De helft van de Nederlandse medewerkers heeft de afgelopen drie jaar last gehad van pijnklachten die te wijten zijn aan een niet-ergonomische werkplek. Ook 72 procent van de thuiswerkers heeft er last van. Dat blijkt uit marktonderzoek van Professor Ergo, onderdeel van ergonomiespecialist Fellowes. Slechts vijftig procent van de Nederlandse kantoormedewerkers vindt een goede werkplek belangrijk.
24 September 2014
Een uur sneller thuis zijn van je werk? Voor een groot deel van onze werkdruk zijn we zelf verantwoordelijk. Met deze tips werk je efficiënter en spaar je dagelijks al snel een uur uit.